Skip to content

Els professors de l’Institut Lluís Vives de València han fet públic un comunicat de suport als estudiants i contra la violència de la policia i convoquen una assemblea per a avui al migdia

febrer 21, 2012
by

Els professors de l’Institut Lluís Vives de València han fet públic un comunicat de suport als estudiants i contra la violència de la policia i convoquen una assemblea per a avui al migdia. L’assemblea, oberta als estudiants, als professors i a les famílies, examinarà la situació consegüent als atacs de la policia d’aquests darrers dies, molt especialment els d’ahir.

En el comunicat els professors qualifiquen les escomeses de la policia de ‘violentes, desproporcionades i fora de tota lògica democràtica’, i deploren que vagin tractar els menors i els adolescents ‘com a delinqüents’. També veuen en aquesta actuació una demostració més de l’intent del govern de desprestigiar l’ensenyament públic. Finalment, es comprometen a treballar amb els alumnes aquests dies vinents ‘per recompondre’n l’estabilitat psíquica i emocional’.

NOTA DE PREMSA

L’assemblea del professorat de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent:

 

El dimecres, en les proximitats de l’institut, es va produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat fora per a protestar contra les retallades en Educació. El resultat fou de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous i divendres següents, tant al voltant de l’IES Lluís Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el Catòlic i prop de la Comissaria de Sapadors.

Com a assemblea de professors, expressem la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública.

Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”.

Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible  i consentida fúria policial.

Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit.

A més a més, continuarem denunciant els atacs als serveis públics –i particularment a l’educació pública– així com  la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats  per desprestigiar-los.

 

València, 19 de febrer de 2012

http://luisvives.edu.gva.es/

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: