Vés al contingut

Recapitulant

febrer 14, 2012

Somniar

Fent crítica

Vull lluitar per una escola pública. Però quina escola pública?
Fa un any eixíem al carrer per una escola pública de qualitat, fa tres anys eixíem per una escola nova i sempre hem estés la nostra mà a un equip de mestres que creuen en l’educació pública i en valencià.
Si ara s’ha fet una reculada pel que fa a tot allò aconseguit per una escola més democràtica i participativa de tota la comunitat educativa, inclosos els pares, és perquè hi ha una mica de confusió. Està clar que creguem, els pares, molts mestres del País Valencià i el sector de la cultura i l’animació cultural que treballa en l’àmbit educatiu que s’ha errat el tir, però malgrat tot no crec que s’haja de passar per damunt del treball d’uns professionals que hem costa que han fet molt per la nostra escola. Els mestres volen als nostres fills i treballen dia rere dia amb ells i per ells. Amb extraescolars o sense elles podem ser més creatius i dedicar-les més temps a la eixida de l’escola. Amb el panorama laboral aprovat estos dies, amb la bateria de notícies sobre justícia i cum laudes caldrà també replantejar-se què hi fem nosaltres en el món. No soles què som sinò què fem. Què volem per als nostres fills.

Hem d’estar agraïts pels mestres que tenim i l’escola que hem aconseguit. Cal ser prudents i actuar amb sentit comú, està clar, però també caldrà organitzar-se d’altra manera per tal d’aportar als nostres xiquets l’educació que volem donar-li i potser nosaltres podem fer molt també. Anem al teatre, organitzem excursions a la neu, visites urbanes…

M’apunte.

Carmen Prats

2 comentaris leave one →
 1. mariadt permalink*
  febrer 15, 2012 13:58

  Perdonar, però creo que la cosa és molt més greu i va a anar molt lluny, això no és una crisi temporal, el que estem vivint és la fi de la societat de benestar sinó fem alguna cosa molt de debò per a parar-lo.

  Us deixo aquesta opinió d’un professor, que creo que parla sens embuts i amb responsabilitat

  http://jsmutxamel.blogspot.com/2012/02/carta-abierta-la-comunidad-educativa.html

  Salut i força, que l’anem a necessitar

 2. miguel àngel piqueras permalink
  febrer 15, 2012 9:14

  Estic amb tu, Carme, reconeixent això si que els professors en el plantejament de les complementàries unilateralment s’han equivocat. Dit això, pense que són temps de buscar la força en la unitat i no en la divisió; estem fent el joc brut a la Conselleria. L’assemblea del divendres va ser una oportunitat més perduda, se varagem entre nosaltres, no arribem a posicions unitàries i mentrestant els que estàn carregant-se l’escola pública se froten les mans de gust. Pot ser caldria fer una jornada de reflexió, tots plegats, en el monestir de Sant Espirit, per eixemple, i debatre el que tu dius: què estem fent? i si això és el que volem?

  Miguel Àngel Piqueras

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: