Skip to content

Compartim el temps!

febrer 17, 2011

Conte 2

L’Empar era una dona eixerida i amb molta empenta, treballava al mercat,en una parada de queviures i, encara que era molt dur, sempre tenia un somriure a la cara per atendre les clientes.

Des que s’aixecava del llit, ben d’hora, no parava de trastejar a la cuina netejar la casa i fer encàrrecs amunt i avall. El cap de setmana sempre l’aprofitava per fer totes les feines de la llar que no havia tingut prou temps de fer durant la setmana, ja que treballava al mercat i sempre arribava a casa just per preparar el sopar i encarregar-se d’organitzar la roba que l’endemà havien de portar el seu marit i els nanos.

Tenia tres fills, molt ben plantats i que el cap de setmana jugaven fins tard i després dormien fins al migdia, i un marit que sempre li deia que era la millor cuinera del món, mentre llegia el diari o mirava la televisió estirat al sofà.

L’Empar estava molt contenta amb la seva feina, encara que sempre es lamentava que no tenia mai temps per anar al gimnàs ni a la perruqueria, ni tan sols a prendre un cafè amb les seves amigues, que ja feia temps que no veia. Abans, l’Empar anava molt sovint a la platja amb les amigues, però després de tenir els fills sempre estava molt enfeinada i amb el temps havien anat perdent el contacte.

Un dissabte, l’Empar va decidir trucar a la Laia per xerrar una estona i la Laia la va convidar a una excursió a la platja el diumenge amb les amigues de la colla. L’Empar tenia moltes ganes d’anar-hi, però no sabia com s’ho prendria el seu home, mai no havia sortit tot el dia amb les amigues, i a més: “Qui farà el dinar i netejarà la cuina?” –pensava. “Segur que quan torni tot estarà fet un desastre i hauré d’estar fins tard recollint i preparant les coses per a l’endemà anar a l’escola.

I tú què faries?

OPCIÓ A:

Sense donar-hi més tombs, l’Empar va anar cap al sofà i li va dir al seu marit: “Demà me’n vaig a la platja amb la Laia i la Mercè, t’hauràs d’encarregar de fer el dinar i desprès deixar-ho tot ben net. Segur que ho faràs molt bé.” –i va marxar amb un somriure a la cara.

OPCIÓ B:

L’Empar va estar pensant una estona i va decidir que ja n’hi havia prou de fer ella tota sola les feines de casa, el seu marit i els seus fills havien de començar a assumir la seva part de responsabilitat.

Així que va agafar aire i amb un gest molt seriós va anar cap al saló i va dir a tothom que escoltessin bé: “Hem de començar a organitzar les feines de la llar millor i tothom hi ha de col•laborar. A partir d’avui repartirem les feines i farem torns, així que cadascú tindrà les seves tasques i endreçarà les seves coses.” Ningú no va dir res, però semblava que era un bon començament.

OPCIÓ C:

Desprès de pensar- s’ho molt, l’Empar va decidir trucar a la Laia i dir-li que no podria anar-hi. “Millor que quedem un altre dia per fer un cafè al barri, tinc moltes coses per fer, el cap de setmana.” –li va dir a la Laia, mentre es convencia a si mateixa que era el millor per no tenir problemes a casa i barallar-se perquè fessin les feines domèstiques.

Fitxa tècnica

Conte 1

Anuncis
2 comentaris leave one →
 1. Ex-corredor de fons permalink
  febrer 17, 2011 23:30

  D!
  El marit contesta a la opció A: “Peró es que no sé fer-ho”, i l´Empar, dons canvia a la B, i el marit torna a contestar: “Et passa algo hui, per qué no et relaxes?”, i ja estem en la C!

  D: de divorci… i quan ell haja fet un curset de reciclatje, que es tornen a casar

  • mariadt permalink*
   febrer 17, 2011 23:53

   Molt bé,
   ara i si t’apeteix torna a llegir-lo, (tira-li de passada una ullada a la fitxa tècnica). I el més important no ho faces a soles, sinó en equip, amb els teus fills.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: