Skip to content

Quants joguets van a rebre els nostres fills/es aquests Nadal?

Novembre 24, 2010
by

” Rebre massa joguets pot generar actituds capritxoses, de menyspreu, d’egoisme, de negligència, de desinterès, de poca valoració de les seues coses. Els joguets són els primers objectes que consideren seus, per això és important ensenyar-los a valorar-los i a cuidar-los.
Hem de proporcionar joguets suficients, però no massa, variats, diferents, adequats… “
(vist en AIJU)

 

Aquells que vau estar en l’última sessió d’escola de mares i pares, ja coneixeu el Institut Tecnològic del joguet, AIJU, del que ens va parlar Albert Vicent. Com em va a parer interessant m’he dedicat a bussejar un poc en la seua web i ara us transmet a manera de resum el que he vist.

En primer joc us parlaré d’un estudi en el que esta associació  a participat:

“The Now Generation”. Característiques dels xiquets actuals.

Després de dos anys d’investigacions pioneres a nivell internacional i que han contat amb col·laboradors experts europeus i d’EEUU, AIJU resumeix en una publicació com són els xiquets actuals i com enfocar els productes per a ells.
I diu:
Els xiquets actuals són definits com “The Now Generation” la generació de “l’ara”. Les coses passen instantàniament, ells esperen respostes ràpides, i gratificacions immediates. Són xiquets amb poca paciència, com l’entorn va tan ràpid i creix la immediatesa que les tecnologies els ofereixen (per exemple la immediatesa del messenger), ells volen el que volen en el mateix instant que senten que ho volen. Ho necessiten ja! són “la Now Generation”. (Afirma Maria Costa, directora del Dpto. de Pedagogia de AIJU).

Les investigacions mostren com els xiquets actuals són molt diferents respecte a altres èpoques en 3 aspectes: consum, tecnologies i salut.

(vist en : http://www.aiju.info/#/9)

Per a llegir més sobre l’informe: pdf

Deixe l’adreça de la guia de joc,  elaborada per aquest mateix institut, on trobareu informació  assessorament i recomanacions sobre el joguets,   podreu crear la vostra pròpia guia a través de la selecció per edat, tema, interès, etc.
També trobareu vídeos, articles que ens parlem sobre aquest tema important en l’educació i que en aquestes dates nadalenques – bé, apunte d’arribar-  s’amplifica.

Per a acabar, -com quasi sempre- us deixe un video de Tom Chatfield, un home que pensa i estudia sobre els efectes dels videojocs, i que es titula “Set formes que els videojocs premien el cervell”

Si algú vol afegir informació o qualssevol cosa sobre el que es va dir en la reunió, no té més que deixar un comentari

Salut

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: