Skip to content

Glossari I

Març 23, 2010

Tecnologies de la informació i la comunicació
[Sigla: TIC]

Conjunt de tecnologies utilitzades per a processar i transmetre informació en format digital. Els edificis construïts a partir de l’any 1999 han de complir un conjunt de normatives tècniques per a poder tenir accés als diferents sistemes de comunicació: telefonia, televisió terrestre i per satèl·lit i xarxes de dades. Els projectes han d’ésser validats per un enginyer o un enginyer tècnic en telecomunicacions.

Societat de la informació
[societat del coneixement]

Societat estructurada a partir del desenvolupament i la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació. Es caracteritza sobretot per les noves formes d’organitzar el treball, l’educació, la cultura, les transaccions econòmiques i la comunicació entre les persones. Té la facultat que tots els seus membres (ciutadans, empreses i administracions) poden obtenir i compartir tota mena d’informació de manera instantània i a distància. Els termes “societat de la informació” i “societat del coneixement” es consideren sinònims, tot i que el primer posa l’èmfasi en la tecnologia que permet la transmissió d’informació, i el segon, en el contingut de la informació. Ha estat també denominada societat postindustrial i societat digital.

Bretxa digital

Desigualtat provocada per l’adveniment de l’anomenada societat de la informació entre els grups de població que tenen accés a internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i els que no en tenen. Gran part de la població mundial continua exclosa de l’accés a les TIC, i actualment constitueix un dels indicadors de desigualtat tant en el pla internacional com en l’interior d’una mateixa societat.

Web 2.0

Nom amb què es coneix la tendència actual de la informació publicada mitjançant webs a internet que utilitza eines de col·laboració, interacció i relació entre els usuaris que permeten una informació molt més dinàmica. És el resultat de l’evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades cap a l’usuari final.

(Definicions tretes de: L’Enciclopèdia Catalana)

I si vols més…

  Anuncis
  No comments yet

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: